Portti-Verkkolehti Näkökulmia Avoimuuteen

ThinkOpen-sivusto nostaa esille Helsingin yliopiston avointa dataa, koodia ja julkaisuja

Helsingin yliopisto avasi pilottisivuston, jonka kautta voi selailla ja käyttää yliopiston avointa dataa, koodia ja julkaisuja. Uusi ThinkOpen -pilottisivusto kokoaa yhteen yliopiston tutkimushankkeiden avoimesti julkaisemaa tutkimusdataa Etsin-palvelusta ja sovelluskehityksessä syntynyttä koodia GitHub-palvelusta. Lisäksi tarjotaan linkki yliopiston Open Access -julkaisuiden julkaisutietoihin Juuli-julkaisutietoportaalin kautta. Sivustolta löytyy myös tutkijahaastatteluja, jotka antavat lisätietoa siitä, mitä tutkimuksessa voi tehdä avoimilla aineistoilla.

Helsingin yliopiston uudelta ThinkOpen-sivustolta löytyy mm. Mikko Tolosen, Tuuli Toivosen ja Sasu Tarkoman haastattelut, jotka konkretisoivat hyvin mitä avoimella datalla voi tutkimuksessa tehdä.

HY:n avoimen tieteen palveluista vastavan Eeva Nyrövaaran mukaan ThinkOpen -sivusto on yksi konkreettinen toimenpide, jolla yliopisto osoittaa sitoutumisensa avoimeen tieteeseen ja tutkimukseen.

"Pilottisivusto on vasta alkua. Datan ja koodin jakamista kehitetään edelleen. Jatkossa yliopiston Mildred-hanke tuottaa palveluita myös avoimen tieteen ja tutkimuksen tueksi ja niitä tullaan hyödyntämään ThinkOpenin jatkokehityksessä. Kehittämisideoita otetaan oikein mielellään vastaan", Eeva Nyrövaara kertoo.

Lisätietoja:

Helsingin yliopiston tiedote ThinOpen-pilottisivustosta

ThinkOpen-sivusto

 

CC 4.0 BY

Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 kansainvälinen -lisenssillä