Portti-Verkkolehti Näkökulmia Avoimuuteen

Pauli Assinen Tietomallit-ryhmän puheenjohtajaksi

Helsingin yliopiston kirjaston kehittämispäällikkö Pauli Assinen valittiin ATT-hankkeen Tietomalliselvitystyöryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Alun perin elintarviketieteiden maisteriksi valmistunut Assinen on työskennellyt Helsingin yliopistolla vuodesta 1992 ja hän aloitti yliopiston atk-osastolla syksyllä 1999. Keväästä 2009 alkaen hän on työskennellyt kirjastossa.

”Palvelujen tuottaminen tutkimusta tekeville, tutkimushallinnolle ja tutkimuksesta kiinnostuneille edellyttää, että voimme luottaa palveluissa käytettäviin tietoihin”, Pauli Assinen kertoo.

Palvelut tuotetaan useista eri tietolähteistä ja tietojärjestelmistä saatavilla tiedoilla. Työryhmän toimeksiannon mukaisesti tietomallinnuksen perimmäisenä tarkoituksena on mahdollistaa palveluiden ja palveluita tukevien tietojärjestelmien toteutus.

”Tavoittelemme tätä ryhmämme työn keskeisimmällä tuloksella, joka on Tutkimusaineistokatalogien soveltamismalli. Ryhmässä tehty työ on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on, että soveltamismallia hyödynnetään mahdollisimman laajasti. Mallin käytöstä tullaan keräämään palautetta, jonka perusteella mallia kehitetään edelleen”, Assinen sanoo.

Syksyn aikana julkaistaan Tutkimusaineistokatalogien soveltamismallin ensimmäinen versio. Työryhmän tavoitteena on, että vielä tämän vuoden puolella saataisiin myös ensimmäiset käyttökokemukset ja tätä kautta palautetta mallista.

Pauli Assinen OpenAIRE National Event -tapahtumassa Infrastructures and networking for Open Science 30.8.2016. Kuva: Jussi Männistö CC BY-NC-ND 2.0

Pauli Assinen on mukana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa.

  • OpenAIRE2020-projektissa NOAD-roolissa (National Open Access Desk), lisätietoja myös HY:n OpenAIRE-blogista.
  • Digital Library and Library Automation Services-projektissa asiantuntijana. Projekti on osa The Eritrea Specific HEI ICI -ohjelmaa,
  • ATT tietomalliselvitystyöryhmän puheenjohtaja
  • ATT kansainvälinen näkökulma –ryhmän jäsen
  • ATTX2016-projekti, asiantuntija
  • Helsingin yliopiston asiakkuudenhallinnan kehittäminen-projektin ohjausryhmän puheenjohtaja
  • Helsingin yliopiston asiakaspalveluiden ja kumppanuuksien kohdearkkitehtuuri verkoston puheenjohtaja
  • Tutkimusdatainfrastruktuurin kehittämishanke MILDRED, projektipäällikkö osaprojektissa Julkaisupalvelu ja metadatapalvelu
  • Helsingin yliopiston kokonaisarkkitehtuuriryhmä, jäsen
CC 4.0 BY

Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 kansainvälinen -lisenssillä