Portti-Verkkolehti Näkökulmia Avoimuuteen

Avoimen tieteen ja tutkimuksen foorumi

Avoimen tieteen ja tutkimuksen foorumi tullaan järjestämään 25.11.2014 Lasipalatsin Bio Rexissä, Helsingissä. Tilaisuus on Avoin tiede ja tutkimus -hankkeen vuosittainen yhteistyöfoorumi, johon avoimen tieteen parissa toimivat sekä avoimesta tieteestä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tilaisuudessa kerrotaan saavutetuista tuloksista sekä keskustellaan ajankohtaisista asioista ja tavoitteista avoimeen tieteeseen liittyen.

Aamupäivän kansainväliseen osuutta tähdittävät alansa huippunimet, kuten professori John Willinsky, Stanford’s Graduate School of Education sekä professori Cameron Neylon, PLOS.  Lisäksi tilaisuudessa vierailevat OECD:n Open Science –projektin johtaja Senior Economist Mario Cervantes sekä UNESCOn viestintä- ja informaatioasiantuntija Dr. Bhanu R Neupane vain muutamia nimiä mainitakseni.

Lounaan ohessa esittelypisteet ovat avoinna tutustumista varten. Iltapäivän seminaariosuudessa pureudutaan Suomea ja Avoin tiede ja tutkimus –hanketta koskeviin ajankohtaisiin asioihin. Johtaja Riitta Maijala opetus- ja kulttuuriministeriöstä julkaisee Avomen tieteen ja tutkimuksen kansallisen tiekartan, jota seuraa asiantuntijoiden kommenttipuheenvuorot.

Seminaarin kieli on englanti.

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen

 

Kuva: Erkki Makkonen​
Kuva: Erkki Makkonen​

 

CC 4.0 BY
CC 4.0 BY

Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 kansainvälinen -lisenssillä