Jyväskylän yliopiston tutkimusjulkaisuista yli puolet avoimesti kaikkien saatavilla

Jyväskylän yliopiston vertaisarvioitujen tutkimusjulkaisujen avoimuusprosentti saavutti lokakuun alussa 50 % rajapyykin. Tämä tarkoittaa, että vuoden 2016 julkaisuista yli puolet on avoimesti kaikkien saatavilla. Nyt avoimesti saatavilla olevista julkaisuista suurin osa on rinnakkaistalletettu yliopiston JYX-julkaisuarkistoon, sillä myös rinnakkaistallennusaktiivisuus lähentelee 50 %:a.

Vuoden 2016 aikana Jyväskylän yliopiston henkilökunta on tuottanut (4.10. mennessä) kaikkiaan 1365 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia. Näistä avoimesti on saatavilla 688 kpl eli 50,5 %. Rinnakkaistallennettuja artikkeleja on yhteensä 646 kpl eli 48 %.

Yliopiston kaikkien vuonna 2016 tuottamien julkaisujen avoimuusprosentti on sekin lähes 50, tarkemmin sanoen 49 %.

Jyväskylän yliopiston tutkimusjulkaisujen avoimuus on kasvanut erittäin nopeasti Suomi rinnakkaistallentamisen mallimaaksi -hankkeen ansiosta. Vuoden 2015 alusta vertaisarvioitujen julkaisujen avoimuusprosentti on noussut 32 %:sta  yli 50 %:iin. Erityisen nopeaa kasvu on ollut rinnakkaistallentamisen aktiivisuudessa, sillä vuoden 2015 alussa rinnakkaistallennusaktiivisuus oli vain 16 % ja nyt lähes 50 %.

Lisätietoja:

Julkaisupäällikkö Pekka Olsbo, pekka.olsbo at jyu.fi
Informaatikko Irene Ylönen, irene.ylonen at jyu.fi

 

CC 4.0 BY

Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 kansainvälinen -lisenssillä