Hollanti julkistaa yliopistojen maksamat tilaushinnat

Hollannin tutkimusyliopistojen liito (VSNU) julkaisee Hollannin 13 suurimman tutkimusyliopiston maksamat tieteellisten lehtien ja kirjojen tilaushinnat. Sopimusrajoituksista johtuen nämä yliopistojen eivät ole olleet julkisia, mutta siirtyminen OA-julkaisemiseen on kiinnittänyt huomioita myös näihin kustannuksiin.

Hollannin yliopistot saivat viime vuonna kaksi tietopyyntöä. Nyt yliopistot vastaavat näistä ensimmäiseen ja julkistavat kunkin yliopiston maksamat kokonaishinnat kustantajittain viiden vuoden ajalta (2011-2015). Toinen tietopyyntö liittyi lähemmin avoimeen julkaisemiseen ja sen käsittely on vielä kesken.

13 hollantilaisen yliopiston maksamat hinnat tieteellisille kustantajille. Lähde: http://www.vsnu.nl/en_GB/cost-of-publication

Lisätietoja hollantilaisen yliopistojen maksamista tieteelisten julkaisujen tilaushinnoista löytyy VSNU:n sivulta Overview of costs incurred by universities for books and journals by publisher. Samalta sivulta voi ladata datan excel-tiedostona.

Hollannin lisäksi Suomi, Yhdistyneet kuningaskunnat sekä Sveitsi ovat julkistaneet yliopistojen tieteellisille kustantajille maksamat tilaushinnat.

CC 4.0 BY

Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 kansainvälinen -lisenssillä