Tutkimusdatapolitiikka Lappeenrantaan

Lappeenrannan teknillinen yliopisto julkisti oman tutkimusdatapolitiikkansa lokakuun puolessa välissä. Politiikkapaperin mukaan yliopistossa tuotettu, julkaistuihin tutkimustuloksiin liitetty tutkimusdata on lähtökohtaisesti avointa ja hyödynnettävissä olevaa. Joskus on olemassa perusteita, miksi tutkimusdatan avoimuutta on tarpeen rajoittaa. Lappeenrannan teknillisen yliopiston pitkä ja luottamuksellinen yhteistyösuhde yritysten kanssa huomioidaan aina tutkimusdatan avaamisessa.

Kuva Flickr / Ananta Bhadra Lamichhane CC-BY

Tutkimusdatapolitiikassa huomioidaan myös, että tutkimusaineistojen avaaminen voi synnyttää kustannuksia, mikä täytyy kaikkien osapuolien ottaa huomioon. Luottamuksellisten tietojen suojaamisesta, tietoturvasta ja tietosuojasta on huolehdittava lainsäädännön, hyvän tieteellisen käytännön sekä yliopiston ohjeiden ja määräysten sekä laadittujen sopimusten mukaisesti.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston avoimen julkaisemisen politiikka laadittiin vuonna 2014. Lappeenrannan teknillinen yliopisto suosittaa tutkimusartikkeleiden ja -julkaisujen rinnakkaisjulkaisemista LUTPub-julkaisuarkistossa ja kustantajien ilmoittamia embargo-aikoja noudatetaan. Yliopiston väitöskirjat, diplomityöt, gradut ja kandidaatin työt julkaistaan avoimesti LUTPubissa.

Lisätietoja

Lappeenrannan teknillisen yliopiston

CC 4.0 BY

Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 kansainvälinen -lisenssillä