Tietoarkiston Aineistopalkinto Janne Kivivuorelle

Yhteiskunnallinen tietoarkisto myönsi vuoden 2015 Aineistopalkinnon Janne Kivivuorelle Nuorisorikollisuuskyselyt-aineistosarjasta. VTT Janne Kivivuori työskentelee Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin tutkimusjohtajana ja hän on toiminut arkaluonteisten aineistojen avaamisessa esimerkillisenä uranuurtajana. Kivivuoren tutkimusryhmä on uskaltanut arkistoida julkisin varoin neljän vuoden välein peruskouluikäisiltä nuorilta kerätyt Nuorisorikollisuuskyselyt alusta asti Tietoarkistoon jatkokäyttöä varten, vaikka niihin liittyy esimerkiksi tutkimusetiikkaa ja tietosuojaa koskevia erityishaasteita.

Janne Kivivuori sai Tietoarkiston vuoden 2015 Aineistopalkinnon. Kuva: Jessica Parland-von Essen.

"Toivon, että Tietoarkiston kautta kriminologiset kysymyksenasettelut saavat lisää kiinnostusta osakseen tutkijoiden ja opinnäytteiden tekijöiden keskuudessa", Kivivuori kommentoi palkintoaan Tietoarkiston tiedotteessa.

Kivivuori on suunnitellut Nuorisorikollisuuskyselyiden aineistonhallintaa yhdessä Tietoarkiston kanssa niin, että tietosuoja tulee huomioiduksi ja aineistojen jatkokäyttö on mahdollista.

Lue lisää