Portti-Verkkolehti Näkökulmia Avoimuuteen

Suomen Akatemia on myöntänyt FIRI2016-rahoitushaussa 27 miljoonaa euroa tutkimusinfrastruktuurien rahoitukseen. Rahoitusta saa yhteensä 18 tutkimusinfrastruktuuria.

Tietoarkistolle myönnettiin FIRI2016:n valtiojäsenyysinfrastruktuurit-hausta reilun 1,7 miljoonan euron rahoitus hankkeelle Aktiivinen Tietoarkisto CESSDAssa: Uudet eurooppalaiset tutkijapalvelut. CESSDA on eurooppalainen tutkimusinfrastruktuuri, joka tarjoaa tutkimusdatapalveluita yhteiskuntatieteilijöille. Tietoarkisto on CESSDAn suomalainen palveluntarjoaja.

Avoimen paikkatiedon tutkimusinfrastruktuuri (Open

Lue lisää

Tampereen yliopiston julkaisu- ja datapolitiikka hyväksyttiin 27.10. Tämän politiikkapaperin mukaan Tampereen yliopisto noudattaa tutkimuksessaan ja koulutuksessaan hyvää tieteellistä käytäntöä ja avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteita tutkimusaineistojen avaamisessa ja tutkimustulosten julkaisemisessa.

Julkaisupolitiikan mukaan tieteelliset julkaisut saatetaan avoimiksi aina, kun se on mahdollista. Julkaisut tallennetaan rinnakkaisjulkaisuina yliopiston julkaisuarkisto TamPubiin aina, kun kustantajan…

Lue lisää

Tietoarkisto on kehittämässä opetus- ja kulttuuriministeriön Tieto käyttöön -rahoituksella helppokäyttöistä verkkosovellusta, jonka avulla myös muut kuin tutkijat ja korkeakouluopiskelijat pääsevät jatkossa analysoimaan avoimia kyselytutkimusaineistoja. Suomi-Monitori-niminen hanke käynnistyi tammikuussa 2016.

Tietomilliksi nimetty täysin avoin ja maksuton palvelu valmistuu joulukuussa, mutta sen prototyyppiin on mahdollista tutustua verkossa jo nyt.

Tietomilli on tehty…

Lue lisää